Wednesday, December 23, 2015

To all my friends and readers




                                                                  

                                                        


                                                 Dear friends and readers of my posts,

                                                 May all of your wishes and dreams come true.

                                                May you feel this happiness all year long
                                                Happy  Christmas and New Year



                                        

                                                            





Saturday, December 19, 2015

Пак е Коледа и винаги ще бъде


                               



Да, пак идват Коледа и Нова Година. Пак нови надежди, нови обещания и поуки от старата 2015. Поуки? Някои се поучавали от грешките на околните, други – от своите, а ние?

Първа световна война, втора световна война, война с Исламската република...

За какво Нобел откри барута, да строим или да се убиваме? Защо Ферми ни позволи да овладеем атомната енергия, да спасяваме природата с чисти технологии, или да направим ужаса на Хирошима и сега да се използва, за да се поставят на колене враговете?

Интернет, третата технологична революция на човечеството пак отива в ръцете на злото.  От там фанатиците  се угововарят кого, как и кога да убият, а ние къде сме?

2015-та година – 12 месечна борба на Доброто и Злото. Имаше ли в нея умни и глупави, или престъпни и благородни, или беше само мерак за власт?

Заболяха ни пръстите да се сочим и да се тупаме по гърдите. Не знам как се стигна до това, но как ще излезем от тази бъркотия?

Да ви напомня всичко това за явлението женидба? Любов, обещания, желания... и често още след първия „мандат” – развод. Ама в политиката го няма съдът, който  да отреже кой прав, кой крив и да присъди всекиму  дължимото.

Увлечени в нашите научни и технологични успехи  не забелязахме, че нещо се обърна срещу нас. Ами сега?  А можеше ли да бъде по- добре, по-човешки? Може, аз силно вярвам в това, излезнахме от първата и втората световна война, ще се спасиме и от исламския фанатизъм.

 След нас възрастните с нашите постижения и грешки, идват младите, с какво ще ги посрещне новата 2016 година? Какво ще направим за тях, какво ще бъде нашето посляние?

Да е щастлива Коледа и Новата година за вас, млади хора, и за вашите деца. Вярвайте, те витаги ще бъдат, празниците винаги идват !