Saturday, December 19, 2015

Пак е Коледа и винаги ще бъде


                               



Да, пак идват Коледа и Нова Година. Пак нови надежди, нови обещания и поуки от старата 2015. Поуки? Някои се поучавали от грешките на околните, други – от своите, а ние?

Първа световна война, втора световна война, война с Исламската република...

За какво Нобел откри барута, да строим или да се убиваме? Защо Ферми ни позволи да овладеем атомната енергия, да спасяваме природата с чисти технологии, или да направим ужаса на Хирошима и сега да се използва, за да се поставят на колене враговете?

Интернет, третата технологична революция на човечеството пак отива в ръцете на злото.  От там фанатиците  се угововарят кого, как и кога да убият, а ние къде сме?

2015-та година – 12 месечна борба на Доброто и Злото. Имаше ли в нея умни и глупави, или престъпни и благородни, или беше само мерак за власт?

Заболяха ни пръстите да се сочим и да се тупаме по гърдите. Не знам как се стигна до това, но как ще излезем от тази бъркотия?

Да ви напомня всичко това за явлението женидба? Любов, обещания, желания... и често още след първия „мандат” – развод. Ама в политиката го няма съдът, който  да отреже кой прав, кой крив и да присъди всекиму  дължимото.

Увлечени в нашите научни и технологични успехи  не забелязахме, че нещо се обърна срещу нас. Ами сега?  А можеше ли да бъде по- добре, по-човешки? Може, аз силно вярвам в това, излезнахме от първата и втората световна война, ще се спасиме и от исламския фанатизъм.

 След нас възрастните с нашите постижения и грешки, идват младите, с какво ще ги посрещне новата 2016 година? Какво ще направим за тях, какво ще бъде нашето посляние?

Да е щастлива Коледа и Новата година за вас, млади хора, и за вашите деца. Вярвайте, те витаги ще бъдат, празниците винаги идват !







No comments:

Post a Comment