Monday, November 8, 2021

Фантазии или кошмари

     

 Фантазии или кошмари?

По-разделени в доброто и по-единни в лошото не можем да бъдем. На какво отгоре на едни и същи научни данни, застрашаващи нашето човешко съществуване. Данни на най-отговорни, международни институции.

Науката, религията и човешкото съзнание са се преплели така плътно, че загадката е не разгадаема.

За нас е ясно, че сме прекалено много на тази наша хубава планета. За нас е ясно, че консумираме повече, отколкото се полага на земното население. За нас е ясно, че научните знания далече са надминали човешките норми за добро и зло. Това е гордиевият възел.

Някой развява над главите ни огромен меч и ние не можем да се защитим, защото размахваме ръце за спасение в противоположни посоки.

А знаем ли накъде?

Добре, ще се ваксинираме. Наред с необходимата информация, нашата ДНК ще получи и допълнителна. Ние ще се превърнем в нещо като роботи и ще изпълняваме каквото е угодно. На кого?  Това реално ли е?

А представяте ли си едно малко чипче, дебело колкото единадесет човешки косъма, казват, да се скъта някъде из мозъка ви и .. да ви подсеща къде сте си забравили ключа и очилата? Ами ако имате сесия? Как се запомнят тези дебели "тухли" за една седмица от сесията?

Земното население ще достигне до приемливи граници, за да остане нещо и за следващите поколения на нашата Земя.

Е, да ама ако „намалението“ ни ще има избирателен характер, какъв ще е критерият? Умни и глупави? Здрави и болни? Зли и добродушни? Тънки и дебели? Работливи и мързеливи? А от какво всъщност, ще се нуждае „прочистеното“ общество?

Кой внушава тези идеи?

 Това напомня комунизма: всичко ще се раздава по програма, замислена от .. ? Ние ще имаме кодови названия, ще правим само каквото е предвидено в „Програмата“, докато тя намира за необходимо. После кротко ще се оттегляме от живота.

Това ли са „идеите“, които  се противопоставят на сериозния арсенал научните знания за въздействието и борбата с  вируса?

Ами ако пък не се ваксинираме?

Няма нужда от цифри, по-нататък.

Болници, лекарства, маски, раздаване на животоспасяващи суми, разрушаване на икономиката. Опошляване на манталитета на хората, които ще получават минимум и дават минимум.

Какви са здравните последствия за тези, които ще се излекуват от вируса?

Падала им косата - да носят перуки. Усложнения в дихателната система и сърдечната дейност - да взимат лекарства.

Явно, че ще се намерят по-ефикасни лекарства за нарастващия брой болни, но каква ни е гаранцията, че  и те няма да са програмирани да „вършат същата работа“, както ваксините, тихо и тайно?

Фантазии, да ние сме в света на лошите фантазии – кошмарите.

Математиците казват, че до дадена точка може да се стигне по различни пътища?

Само едно не ви попитах още: Кой и от кога дърпа конците?

Някой има този отговор и ни  наблюдават как се суетим като мишки. Чувствате ли?

No comments:

Post a Comment