Sunday, November 14, 2021

Между нас

 




                            

Преди  време на тази хубава Земя се деляхме по цвят, националност, интелигентност,  честност, престиж, материално състояние, да спра до тук. Сега сме групата на хора над 65 години, групата между 5 и 11 години и останалите. Като цяло сме обединени в групата на недоволните, които си търсят правата – заразени от Ковид19, но вече с човешки права и без маски.

Много неща се случиха и още има да се случат по земята, а ние все така ще си говорим и живеем. Ако можеха  всички земни политици да бъдат събрани в една прозрачна торба, щях да кажа:

„ Ето ги, вържете торбата, защото политика и медицината  не вървят заедно“!

До тук толкова, сега да отида на моята тема: бабичките и дядовците. В цялата бъркотия не им остана време да изкажат тяхната скромна благодарност на COVID19.

Обичате ли огледалата? И те не ги обичат, естествено. Какво имат да видят там?  Да, но има спасение сега. Трябва само да извадят от гардероба някои отдавна забравени дрехи, да нахлупят   широкопола шапка  и черни очила.  После да се  поизправят и да тръгнат с бодра стъпка. Сега идва най-важното МАСКАТА. 




Кой да помисли колко бръчки се скриват зад нея? Така, прегърбените бабички и приклекналите старци  се превръщат в достолепни граждани на неопределена възраст. Преди време подобно оформление бе признак на „откаченост“, а сега на добри нрави.

Благодарности на  ВИРУСА и за ОТСРОЧКАТА, която ни дава!

Е, някои няма да успеят, но има и щастливци. Не е ли по-добре така, вместо с жален глас да отброяваш починалите си връстници. По-хубаво да си отидат за 3-4 дни, отколкото да се търкалят в съмнителните болнични чаршафи с месеци.

И още благодарности .. защото ако закачите надпис „Карантина“ на вратата си, може да пиете кафето си спокойно. Съседката да си прави своето сама, вече отдавна сте си казали всичко за всички



Има и повече, да спомена за задоволството на някои родители, които сега най-редовно чуват приятният сутрешен телефонен звън „ Как си със здравето днес? Имаш ли нужда от пазаруване? Ще минем да те видим тази дни“. Това е старческата радост за деня. Само не забравяйте, старци, че и вие сте били млади.

Така сме ние земните обитатели, най-накрая сме обединихме в нещо , сега всички можем д се заразим от Ковид19, няма дискриминация.

Като размених с вас тези приятни мисли ви предлагам четири снимки от различни моменти на моя пре-ковид живот, бъдете ЗДРАВИ.

 




























Monday, November 8, 2021

Фантазии или кошмари

     

 Фантазии или кошмари?

По-разделени в доброто и по-единни в лошото не можем да бъдем. На какво отгоре на едни и същи научни данни, застрашаващи нашето човешко съществуване. Данни на най-отговорни, международни институции.

Науката, религията и човешкото съзнание са се преплели така плътно, че загадката е не разгадаема.

За нас е ясно, че сме прекалено много на тази наша хубава планета. За нас е ясно, че консумираме повече, отколкото се полага на земното население. За нас е ясно, че научните знания далече са надминали човешките норми за добро и зло. Това е гордиевият възел.

Някой развява над главите ни огромен меч и ние не можем да се защитим, защото размахваме ръце за спасение в противоположни посоки.

А знаем ли накъде?

Добре, ще се ваксинираме. Наред с необходимата информация, нашата ДНК ще получи и допълнителна. Ние ще се превърнем в нещо като роботи и ще изпълняваме каквото е угодно. На кого?  Това реално ли е?

А представяте ли си едно малко чипче, дебело колкото единадесет човешки косъма, казват, да се скъта някъде из мозъка ви и .. да ви подсеща къде сте си забравили ключа и очилата? Ами ако имате сесия? Как се запомнят тези дебели "тухли" за една седмица от сесията?

Земното население ще достигне до приемливи граници, за да остане нещо и за следващите поколения на нашата Земя.

Е, да ама ако „намалението“ ни ще има избирателен характер, какъв ще е критерият? Умни и глупави? Здрави и болни? Зли и добродушни? Тънки и дебели? Работливи и мързеливи? А от какво всъщност, ще се нуждае „прочистеното“ общество?

Кой внушава тези идеи?

 Това напомня комунизма: всичко ще се раздава по програма, замислена от .. ? Ние ще имаме кодови названия, ще правим само каквото е предвидено в „Програмата“, докато тя намира за необходимо. После кротко ще се оттегляме от живота.

Това ли са „идеите“, които  се противопоставят на сериозния арсенал научните знания за въздействието и борбата с  вируса?

Ами ако пък не се ваксинираме?

Няма нужда от цифри, по-нататък.

Болници, лекарства, маски, раздаване на животоспасяващи суми, разрушаване на икономиката. Опошляване на манталитета на хората, които ще получават минимум и дават минимум.

Какви са здравните последствия за тези, които ще се излекуват от вируса?

Падала им косата - да носят перуки. Усложнения в дихателната система и сърдечната дейност - да взимат лекарства.

Явно, че ще се намерят по-ефикасни лекарства за нарастващия брой болни, но каква ни е гаранцията, че  и те няма да са програмирани да „вършат същата работа“, както ваксините, тихо и тайно?

Фантазии, да ние сме в света на лошите фантазии – кошмарите.

Математиците казват, че до дадена точка може да се стигне по различни пътища?

Само едно не ви попитах още: Кой и от кога дърпа конците?

Някой има този отговор и ни  наблюдават как се суетим като мишки. Чувствате ли?