Saturday, November 18, 2017

Ами тя политиката....









                                              
За нас светът е започнал с хората, а те са се появили по божия воля. Добре, ами змията защо е дошла? Това грешка ли е на сценария? Защото се знае, че в играта за оцеляване „двама са малко, а трима са много”?  И затова ли тя започнала да „манипулира” хубавата идея на невинност, голота и вегетарианство. Жалко, щастливата двойка би могла да си живее и до сега в красивия, топъл  Еден? Нали?
Такива „доброжелателни  жестове”  се случвали и по-късно из нашия свят.  Някои племена в джунглите на Амазония били насочвани към „по-хубави” райони. Други  обитателите на земи, дарени с петрол, диаманти и други природни дарове били потупвани от  змийската опашката с предложения за нови, по-добри  форми на живот. Понякога   било „погалвано” населението на земи, които самите змии много харесват. Те били край проливи, край хубави морета, или на пътя между континентите. Всичко се случвало. То даже продължава и до сега.





 Лошото е, че много змии се навъдиха и започнаха да подават яълки на познанието на ляво и на дясно. Нищо, щом самите потърпевши не се сещат, все някой „по-начетен” ще ги „просвети”. Питам се, защо тези наивници не поумняха, та сами да си отглеждат ябълките?
Ето как с времето се оформили отношенията между хората, на принципа на „потупване по рамото” и раздаване на ябълки – забранените плодове. Оказало се, че връзките  между наивните и опитните по света, не били толкова лесни, както в Райската градина.

Значи,  така се създавали „връзките” между отделните групи хората?  За по-кратко да ги наречем политика. Кой да очаква, че змията била родоначалникът им?

                              

No comments:

Post a Comment